Om oss

Joel Eckard
Grundare & VD

Det började redan 1984 på Joels 1 års dag när han fick sin första traktor. Då väcktes hans intresset för motorer och traktorer. Efter många års praktik och arbete blev hans dröm verklighet.

2009 köper Joel Eckard AB Schubergs Gräv och Schakt, då var det 3 anställda och det fanns 3 maskiner. I dag 9 år senare är vi 20 anställda och har 18 maskiner.

2014 utökar Joel koncernen och köper Dennis åkeri. Därefter  2014  grundar Joel även Gotlands Stenproduktion, och 2017 grundas  Gotlands entreprenadverkstad.

Tillsammans kan vi erbjuda tjänsteutbud såsom Mättekniker,Vägtransportledare samt ett brett utbud av maskintjänster. I företagen finns bl.a.. band- och hjulgrävmaskiner 3,5-36ton, lastbilar 3- & 4-axl. med lastväxlare samt dragbilar med tipp- drag- och maskintrailrar, krossanläggning, sorteringsverk, bandschaktare, lastmaskiner 70-L2 dumprar, VTL- och följebilar. Vi har GPS-styrning för grävmaskin och bandschaktare som ett led i vår verksamhetsutveckling.

GotlandStenproduktion i Klintehamn som har övergått till utförandeverksamhet med ett nuvarande täkttillstånd på 70 000ton. Företaget har investerat i en modern och industriell processlina för krossning och sortering med fokus på kvalité och god industriell standard. I vår mobila (flyttbar under dagen) kross- och sorteringslina har vi Jonsson dubbelkross 130ton och sorteringsverk Keestrack (2st) och Mekano. Kapacitet på kross- och sorteringslinan är 300-400ton/Tim färdigt material med 1-8 fraktioner.

Tillsammans är VI er totala markentreprenör!